Een paar uur geleden overtrof Crypto Code zijn vorige all-time high (ATH) na het verpletteren van het $19.666-niveau, dat sinds december 2017 de recordprijs is. Veel crypto-liefhebbers hoopten dat BTC geschiedenis zou schrijven door vorige week een nieuw prijsrecord te vestigen toen de munt tot $19.500 steeg. Nochtans, volgde een intense verkoop als cryptostieren die in de massieve looppas worden gecashed, veroorzakend de koningsmunt om in de richting van $16.400 te dalen.

Na het worstelen om boven $18.6K door het afgelopen weekend te klimmen, hadden de stieren eindelijk hun doorbraak op Maandag. Een verbazende verzameling die BTC voorbij $19K en de vorige piek dichtbij $19.5K nam zag de koningsmunt een levenslange hoogte bij $19.825 op Bitstamp raken.

Deze langverwachte mijlpaal maakte schokgolven over de cryptowereld, met vele industriezwaargewichten zoals Binance CEO Changpeng Zhao en Gemini mede-stichter Tyler Winklevoss die de historische prestatie toejuicht. Zodra Bitcoin officieel een nieuwe recordhoogte had bereikt, probeerden de beren vurig de beweging te verbleken, waardoor het BTCUSD-paar scherp corrigeerde naar de huidige prijs van $19.182.

Wat is de volgende stap voor Bitcoin?

De epische stap van vandaag heeft BTC nu een prijs zien bereiken die nog nooit eerder op de spotmarkt is verhandeld, met stieren die nu proberen om het boven de $20K te krijgen.

Als BTC het $20K-niveau breekt, zal het waarschijnlijk in de prijsontdekkingsmodus komen en op korte termijn een enorme opleving zien.

Een analist verklaarde hoe de verkoop van vorige week, die BTC van het midden van het $19.000 gebied naar lows van $16.400 banden met de parabolische rally van vandaag in de richting van $19.800 stuurde. Josh Rager tweeted dat de daling een ,,berenval“ was die over-gemiddelde lange posities opruimde:

„BTC: Bitcoin prijs verplettert het dagelijkse hoogtepunt. Ja, die daling naar $16.000 was een epische berenval om te proberen de mensen voor $20.000 uit te schakelen.

Ongeacht of de stieren $20.000 zullen breken, de stap van vandaag voorbij de vorige ATH is extreem bullish, want het markeert een macro-omslagpunt voor BTC en de hele crypto-markt.

ETH Price Gains Bullish Momentum

Toen BTC meer tractie kreeg en officieel een nieuwe ATH in gang zette, hielp het daaruit voortvloeiende momentum ETH om de $550-weerstand weg te werken. Het ETHUSD-paar kwam netjes boven het $565-niveau uit voordat de stieren het $590-weerstandsniveau opnieuw wilden testen.

Op het moment van schrijven is ETH erin geslaagd om de $600 te breken en het ziet er naar uit dat de $620 weerstand op korte termijn opnieuw zal worden bekeken.