De thuisbasis van Crypto Valley, Zwitserland zal vanaf volgend jaar cryptocurrencies accepteren voor belastingbetalingen tot een bedrag van 100.000 Zwitserse frank ($109.670).

Het Zwitserse kanton Zug zal vanaf 2021 belasting gaan betalen in Bitcoin en Ether, volgens de officiële verklaring.

„Belastingverrekening door middel van crypto valuta zal beschikbaar zijn voor zowel bedrijven als particulieren tot een bedrag van 100.000 Zwitserse frank ($109.670)“.

De regio is een thuisbasis voor crypto-bedrijven, hedgefondsen en grondstoffenhandelaren, heeft ongeveer 127.000 mensen en zal samenwerken met de in Zug gevestigde makelaar Bitcoin Code Suisse AG, die de digitale valuta omzet in lokale valuta, franken, en het bedrag overmaakt aan de staat.

Zug is niet nieuw in het accepteren van digitale valuta; in 2016 werden bitcoin-betalingen geaccepteerd voor bepaalde overheidsdiensten. Financieel directeur Heinz Tännler zei,

„Als het huis van de Crypto Vallei is het voor ons belangrijk om het gebruik van crypto valuta in het dagelijks leven verder te bevorderen en te vereenvoudigen. Door belastingschulden te kunnen betalen met Bitcoin of Ether zetten we een grote stap in deze richting.

Bekend om de lage vennootschapsbelastingen, hebben crypto-bedrijven in Zwitserland veel tractie gekregen door gunstige regelgeving.

„Iedereen geeft om een markt van $0,5 biljoen,“ zei Niklas Nikolajsen, oprichter en voorzitter van Bitcoin Suisse, die BTC begon te kopen toen het minder dan $1 waard was.

„Er is bijna niets meer controversieel over het verhandelen van Bitcoin. Het is volledig mainstream.“

Bitcoin Suisse, die vorig jaar een winst van 2,4 miljoen frank maakte en een omzet van 20,9 miljoen frank, heeft onlangs Zwitserse en Europese banklicenties aangevraagd. Met deze licentie zou het bedrijf zich voornamelijk op Duitsland kunnen richten, terwijl het primaire klantenbestand zich ook in Zwitserland en Scandinavië bevindt.